Situacija stabilna, ne očekuju se problemi zbog padavina

Izvor: Studio B, 27.Maj.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija stabilna, ne očekuju se problemi zbog padavina

Prema najnovijim informacijama situacija u celoj zemlji je stabilna i ne očekuju se problemi usled padavina, rekao je danas pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić.

"Nema zabeleženih većih količina padavina iako kiša pada u većem delu Srbije, ali slabijeg inteziteta", rekao je Tomić Tanjugu.

Kako je istakao, prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda tokom dana se može očekivati veći intezitet padavina zbog čega će se ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u pripravnosti.

"Ali prema tome kako se situacija za sada razvija ne očekujem nikakve probleme", rekao je Tomić.

Navodeći da je bilo najava za porast vodostaja u slivu Kolubare i Zapadne Morave, Tomić je istakao da je taj deo pod kontrolom.

Prema njegovim rečima, manji su porasti vodostaja i nema ničeg značajnog.

Ukazujući da danas, prema najavama, može doći do lokalnog nevremena u nekom delu zemlje, Tomić je rekao da očekuje da, prema razvoju situacije, neće biti problema.

Kada je reč o klizištima, Tomić je podsetio da se ona najčešće javljaju po završetku padavina i da je to nemoguće predvideti.

Magla i kiša otežavaju saobraćaj

Odrona ima na putevima kroz šumska područja, klisure ili stenske useke.

Po podacima Uprave Granične policije, putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju od 15 do 30 minuta.

Do 30. maja, na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) izvodiće se radovi u zoni benziskih stanica "Avia" i "Zmaj", ukoliko vremenski uslovi dozvole. Za vreme radova biće obustavljen saobraćaj na 15 minuta.

Radovi će se obavljati u zoni petlje "Bubanj Potok", smer ka Nišu.

Završeni su radovi na državnom putu I A reda broj 1, na rehabilitaciji mosta preko reke Belice, deonica Batočina-Jagodina.

Auto-put je sužen i od petlje Velika Plana do petlje Požarevac zbog radova smeru Niš-Beograd, kao i na deonici između naplatnih stanica "Vodanj" i "Ralja".

Naredno suženje auto-puta E-75 je između Leskovca i Vranja, kod Motela "Džep".

Saobraćaj je sa auto-puta E-75 kod Grdelice zbog radova usmeren na sporedan put, kao i na deonici Vladičin Han-Vranje, između Poloma i Prevalca, i kod mesta Gramađe.

Usled pojave klizišta sužen je put Petrovaradin-Irig.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.