Sitne investicije - događaj nemerljivog značaja

Izvor: B92, 10.Dec.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sitne investicije - "događaj nemerljivog značaja"

Gotovo svaka vlast ima praksu da i najmanju investiciju predstavi kao značajnu i svečano je obeleži.

Takvu praksu često i javnost prepozna kao bizarnu.

Točilica za benzin, ginekološki sto, takozvana zelena oaza, odnosno deo kvarta u gradu, sa jednim drvetom i dve klupe, rupa za semafor.

Ovo su samo neki od događaja, koje su predstavnici novosadske vlasti predstavili kao značajne investicije. Veliki deo tih investicija svečano je otvorio gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novog Sada.

“Hvala na tom pitanju. Pa, znate mene nije sramota da se pojavim u bilo kojem delu grada, gde je bilo šta lepo urađeno. Video sam da je to izazvalo kod nekih temu za šaljivo prikazivanje. Ja ću dolaziti gde god me pozovu i gde god je nešto popravljeno u odnosu na ono što je bilo ranije i nikad me zbog toga neće biti sramota”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Sve ove događaje, po pravilu, prati i velika zainteresovanost medija. Novinare Dinka Gruhonjića i Teofila Pančića takav odziv medija ne čudi.

“To što su mediji uglavnom tako uslužni prema toj, u osnovi reklamnoj, delatnosti i što nešto što bi trebalo da bude klasična predizborna propaganda koriste kao objektivnu informaciju i nešto što se dešava, to govori o medijima bar isto toliko koliko o gradonačelniku i vladajućoj strukturi“, naveo je novinar Teofil Pančić.

Novinar Dinko Gruhonjić kaže da su se mediji uključili u promociju cirkusa.

“Šalje nam poruku da je politika postala cirkus, a da su se mediji uključili u pomociju cirkusa. To bi bilo isto tako kao kad bi se lekari hvalili time što su imali operaciju. To je, dakle, cirkus, to je potpuno bizarno“, naveo je Gruhonjić.

Praksa da se od uobičajene, sitne investicije u Srbiji pravi događaj od nemerljivog značaja nije ništa novo.

Osim aktuelne, po tome su bile poznate i sve prethodne vladajuće strukture, koje su takve događaje koristile kao politički marketing i predizbornu kampanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.