Širom BiH hapšenja zbog utaje poreza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom BiH hapšenja zbog utaje poreza

BANJALUKA -

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su više lica osumnjičenih za utaju poreza i fiktivni promet robe, tokom današnje akcije sprovedene u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva na prostoru cele BiH, potvrdio je Tanjugu porptarol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je najavio da će uskoro biti saopšteno više detalja o ovoj akciji.

Informaciju o hapšenju više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lica koja se sumnjiče za utaju poreza i fiktivni promet potvrdio je i vrišlac dužnosti direktora Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula.

"Akcija je počela rano jutros i plod je rada svih zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje BiH. Pretreseno je više lokacija, a akcija je pokrenuta protiv lica koja se bave uvozom visokotarifne robe", rekao je Džakula.

On je odbio da saopšti koliko je lica uhapšeno, navodeći da je poreskim utajama budžet oštećen "milionskim iznosima" i da među uhapšenim nema radnika Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Džakula je rekao da će se Uprava i nadalje baviti svima onima koji su umešani u fiktivni promet robe putem lažnih kompanija.

"Ova dela se rade više godina. Pregledom poslovnih knjiga ćemo utvrditi koliko je oštećen budžet", rekao je Džakula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠIROM BIH HAPŠENJA ZBOG UTAJE POREZA

Izvor: Kurir, 19.Avg.2011

BANJALUKA- Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su više lica osumnjičenih za utaju poreza i fiktivni promet robe, tokom akcije sprovedene u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH...Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva na prostoru cele BiH, potvrdio je porptarol...

Nastavak na Kurir...

Uhapšeni će biti predati Tužilaštvu BiH

Izvor: Capital.ba, 19.Avg.2011

SARAJEVO, Lica uhapšena u današnjoj akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa), koja se sumnjiče za utaju poreza i fiktivni promet, biće u zakonskom roku predata Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje. Nakon toga biće odlučeno za koliko osumnjičenih će biti upućen prijedlog za određivanje...

Nastavak na Capital.ba...

Uvoznici kafe nezakonito prigrabili milione maraka

Izvor: Capital.ba, 20.Avg.2011, 09:31

BANJALUKA, Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su u petak na području Banjaluke i Laktaša desetak osoba i pretresli oko 20 lokacija u akciji usmjerenoj protiv firmi koje su uvozile kafu i na osnovu prevare tražili povrat PDV-a, te time oštetili budžet za milionske iznose. Hapšenja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.