Širok spektar mogućnosti

Izvor: Danas, 14.Jul.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širok spektar mogućnosti

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i ambasador Izraela u Srbiji, Josef Levi, saglasili su se tokom jučerašnjeg susreta da je jačanje ekonomske i privredne saradnje u zajedničkom interesu pokrajine Vojvodine i Izraela.

Kako je istaknuto, poljoprivreda je jedna od oblasti u kojoj se mogu ostvariti vidni pomaci u saradnji, jer pokrajina Vojvodina ima značajne agrarne potencijale koji nisu do kraja iskorišćeni, a sa druge strane Izrael ima iskustvo u primeni savremenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << tehnologija koje doprinose povećanju prinosa i profitabilnijoj proizvodnji.

Pajtić je naglasio da je jedan od prioriteta Pokrajinske vlade privlačenje stranih investicija, te da na teritoriji pokrajine već uspešno posluje nekoliko izraelskih kompanija.

- Kao plod uspešne saradnje između Pokrajinske vlade i Vlade Izraela u privlačenju stranih investicija, u Vojvodini posluju izraelske kompanije u metalskom i prehrambenom sektoru, Bet Shemesh Engines u Adi i Strauss Don Cafe u Šimanovcima, kao i maloprodajni centar Aviv Arlon Groupe u Pančevu i BIG trgovinski centar u Novom Sadu - istakao je Pajtić. On je još naveo da su u pokrajinu Vojvodinu dobrodošle i druge kompanije iz te prijateljske zemlje.

Ambasador Josef Levi naglasio je da postoji širok spektar mogućnosti za saradnju, pre svega u oblasti poljoprivrede, i dodao da su izraelski stručnjaci zainteresovani da vojvođanskim poljoprivrednicima prenesu svoje znanje i iskustvo u oblasti agrara.

Ambasador Levi naveo je i da su, pored dosad uspešno realizovanih stranih investicija između AP Vojvodine i Izraela, u planu i dalje investicije u nekretnine i tržne centre.

Saradnja u oblastima kulture i umetnosti

Na sastanku je istaknuto da je pored ekonomske saradnje, moguće i jačanje saradnje u oblasti kulture i umetnosti. Kao pozitivan primer uspostavljanja te vrste saradnje, ambasador Levi je naveo gostovanje dva izraelska benda na ovogodišnjem Exit festivalu. R. D.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.