Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijka Baruna srpski Dijamant

Vikend u nemačkom Vupertalu za srpske pečalbare u Severnoj Rajni i Vestfaliji, nikada nije monoton i dosadan. Za to su zaslužni najviše članovi SKUD-a Dijamanti koji često organizuju folklorne smotre.

Tako su nedavno Dijamanti u kvartu Oberbramen pred oko 300 zemljaka okupili svoju mladost i članove klubova "Tesla" iz Hagena, Lira iz Švelma i Radosti iz Leverkuzena.

Bilo je to još jedno nezaboravno druženje, a posle pozdravne reči Milice Savić, predsednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SKUD-a Dijamanti domaćini su publiku pozdravili lepršavim Igrama iz Šumadije i nagrađeni su burnim aplauzom. Nastavile su zanosne lepotice i delije "Tesle" i Lire, pa mlađa mlađa i starija grupa Radosti.

Domaćin, SKUD Dijamanti nalazi se u fazi obnove svog ansambla i uskoro, prema rečima Milice Savić, planiraju i postavljanje novih koreografija, po čemu će Dijamanti postati prepoznatljivi.

Da folklor spaja posebno mlade, najlepše pokazuje primer Barune Barkho (15) poreklom iz Sirije. Ona se druži sa mladima iz društva Dijamanti i postala je njihov standardni član. Na ovoj zabavi Baruna je posebno pozdravljena i obećala je da će biti član Dijamanata sve dok bude stanovala u Vupertalu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.