Sipa će istražiti snimak paljenja srpskih zastava

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sipa će istražiti snimak paljenja srpskih zastava

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Perica Stanić izjavio je da će ova bezbednosna agencija u saradnji sa Tužilaštvom BiH istražiti video snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca pale zastave Srbije. I iz MUP-a RS ističu da tragaju za počiniocima.
"Videli smo snimak i u saradnji sa Tužilaštvom BiH preduzimaju se sve radnje kako bi se utvrdilo kada je taj snimak nastao, ako je to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moguće utvrditi, jer su to portali prvi put objavili 25. jula. Zatražićemo i pravnu pomoć i pokušati da dobijemo podatke sa koje je adrese došao snimak", rekao je Stanić novinarima u Sarajevu.
U Tužilaštvu BiH se sastala Udarna grupa za borbu protiv terorizma, na kojem bi trebalo da bude formirana operativna grupa za borbu protiv terorizma.
U međuvremenu, i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je da policija Srpske radi na otkrivanju osoba koje su zapalile zastave Srbije.
Lukač je rekao da je MUP RS sa ostalim policijskim agencijama započeo rad na otkrivanju i procesuiranju osoba koje su zapalila srpske zastave, dodavši da će u ove aktivnosti biti uključen MUP Srbije, jer su zapaljene zastave te zemlje.
"To je svojevrsna poruka... Naše službe će sve uraditi da to završe, s obzirom na to da imamo mogućnost, a nadam se da ćemo uspeti u tome, da dođemo do podataka ko je takav snimak postavio na internetu", rekao je Lukač novinarima u Sarajevu.
Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca u šumi pale zastave Srbije.
Na snimku se iza njih nalazi se zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije RBiH.
U rukama drže puške, a na snimku se čuje i pucanj, kao i pesma "Tigrovi Bosne" koja ima ratnohuškačke poruke.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sipa će istražiti snimak paljenja zastave Srbije

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Perica Stanić izjavio je da će ova bezbednosna agencija u saradnji sa Tužilaštvom BiH istražiti video snimak na kojem dvojica maskiranih muškaraca pale zastave Srbije..."Videli smo snimak i u saradnji sa Tužilaštvom BiH preduzimaju se sve radnje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.