Sinu Jovana Vukotića zabranjeno da ga poseti u pritvoru

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinu Jovana Vukotića zabranjeno da ga poseti u pritvoru

Advokatica Jovana Vukotića Zora Dobričanin Nikodinović za N1 kaže da je sinu Jovana Vukotića zabranjeno da ga obiđe u pritvoru, i ocenjuje da je to "neviđeno diskriminisanje".

Protiv okrivljenog Vukotić Jovana, kako kaže, pred Drugim osnovnim sudom vodi se postupak pod optužbom za krivično delo falsifikovanje isprave.

"On se od početka nalazi u pritvoru u Specijalnoj pritvorskoj jedinici, iako odgovara za ovo, moglo bi se reći, banalno krivično delo, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se na ovim prostorima uglavnom završava oportunitetom - što znači da okrivljeni uplate u dobrotvorne svrhe pedesetak hiljada dinara i protiv njih se postupak i ne vodi", kaže Dobričanin Nikodinović.

Kaže da je zbog tog krivičnog dela Vukotić u specijalnom pritvoru već gotovo tri meseca, bez mogućnosti da pod bilo kojim uslovima dopre na slobodu.

"Tako za njega ne važe ni pravila o kućnom pritvoru, niti o jemstvu - jednostavno, za njega ne važi ZKP, Ali ne samo ZKP, za njega izgleda ne važi ni Ustav, ni Evropska konvencija o ljudskim pravima. Za njega važi uobičajen način postupanja sa pritvorenim licima u Beogradu i Srbiji. Vrhunac diskriminisanja doživeo je danas i Jovan i njegov maloletni sin kom nije dozvoljeno da poseti oca u pritvoru - pod izgovorom da "ne mogu maloletna deca da odlaze u posetu u pritvor" pod izgovorom da je to "u cilju zaštite interesa maloletnika". Za 27 godina u advokaturi nisam čula za takav izgovor, niti je ikada ijednom detetu uskraćena poseta roditeljima. Naprotiv - poseta maloletnog deteta je upravo razlog za otvorenu posetu", kaže Dobričanin Nikodinović.

Kako je rekla, svakodnevno se prilikom poseta klijentima u CZ i u Posebnoj pritvorskoj jedinici susreće sa decom - od beba pa na dalje - svi uzrasti, a da "samo Jovana Vukotića ne može da obiđe maloletni sin".

"O čemu se ovde u stvari radi? Nezakonitost postupanja državnih organa Srbije prema njemu prevazilazi svaku meru i kad je u pitanju Zakon i kad je u pitanju dobar ukus. Sad je definitivno jasno da on ovde nema pravično suđenje, niti mu sudi nezavisni i nepristrasan sud, niti prema njemu državni organi postupaju ravnopravno kao prema drugim okrivljenim licima u ovoj državi. To nikom ne slużi na čast. Branila sam ljude kojima su stavljana na teret višestruka teška ubistva, pa njima, niti njihovoj maloletnoj deci nisu uskraćivane posete. Ovo je stvarno na ovim prostorima neviđeno diskriminisanje", rekla je advokatica Jovana Vukotića Zora Dobričanin Nikodinović.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.