Siniša Vučinić u pritvoru

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Vučinić u pritvoru

Zbog opasnosti da bi mogao da ponovi pretnje koje je uputio novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću i lideru SDU Žarku Koraću, Siniši Vučiniću određen pritvor do osam dana.

Portparol Trećeg opštinskog suda u Beogradu Dragan Milošević potvrdio je da je Siniši Vučiniću određen pritvor do osam dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi pretnje koje je uputio novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću i lideru Socijaldemokratske unije Žarku Koraću.

Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je osumnjičen za krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, a za koji je predviđen "skraćeni postupak", istražni sudija je Vučiniću odredio pritvor, rekao je Milošević Tanjugu.

Dežurni istražni sudija Vučinića je saslušao tokom dana i doneo rešenje o sprovođenju istražnih radnji protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, objasnio je Milošević.

MUP je ranije danas saopštio da su pripadnici beogradske policije sproveli dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda četrdesetdvogodišnjeg Sinišu Vučinića, koji se po nalogu Tužilaštva odazvao pozivu policije, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Vučinić, koji se predstavlja kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, posredstvom medija u RS krajem jula pretio je novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću i lideru Socijaldemokratske unije Žarku Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić".

U pismu "Glasu srpske" i "Vremenu" Vučinić se hvalio da je doprineo ubistvu Đinđića i naveo da će, kako sam tvrdi, "kako je ubio Đinđića, tako ubiti i Vasića i Koraća".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.