Siniša Mali: Ostavka je lični čin

Izvor: Prva.rs, 14.Jun.2017, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Ostavka je lični čin

Mali je rekao da on neće biti tema sednice čije održavanje je zakazano za četvrtak, već da će teme biti odštampane na materijalu koji dobijaju gradski poslanici. Upitan kada će napustiti mesto gradonačelnika - za mesec dana, dva ili tri, Mali je rekao da sada ne bi o tome spekulisao.
Takođe, nije želeo ni da odgovori na pitanje novinara da li su tačne medijske spekulacije da će, nakon što i zvanično podnese ostavku na mesto gradonačelnika, otići na novu funkciju u Predsedništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Srbije. 

Na oba pitanja Mali je odgovorio: "Hajde da sada o tome ne spekulišemo". 

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" zatražila je u utorak od gradskih vlasti da objavi vreme i datum ranije odložene sednice Skupštine grada Beograda, kao i da se objasni zbog čega se ta informacija krije od javnosti. 

Neki mediji su preneli i da je ta otkazana sednica gradske skupštine odložena jer je zbog najave protesta građana zbog toga što se ostavka gradonačelnika nije našla na dnevnom redu. 

Podsetimo, najpre je odluku da Siniša Mali više ne bude gradonačelnik Beograda doneo tadašnji premijer Aleksandar Vučić početkom maja. Vučić je tada rekao da je Malom postalo nemoguće da radi zbog "sveopšte kampanje", kao i "da će otići već tokom letnjih meseci". 

I sam Mali je izjavio da neće biti kandidat vladajuće partije za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima. On je u jednom intervjuu izjavio i da mu je, uprkos brojnim napisima i prozivkama u medijima, mnogo stalo do grada u kojem je rođen. On je tada rekao i da mu je žao što se nije snašao u ulozi političara, kao i što nije znao da odgovori na besmislene kampanje, na šta je uglavnom ćutao.
Izvor: B92
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.