Sinhua: Srbija pouzdan partner

Izvor: RTS, 19.Jul.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinhua: Srbija pouzdan partner

Kineska nacionalna novinska agencija "Sinhua" posvetila je posebnu pažnju susretu između predsednika Srbije Aleksandra Vućiča i predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Džanga Deđenga, uz ocenu da bilateralna saradnja ide u smeru učvršćivanja odnosa.
Sinhua je, osvrnuvši se na izjavu Džanga sa jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Srbije u Beogradu, konstatovala da su odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije i Kine sada ušli u novu fazu.

Zvanični Peking, kako ističe Sinhua, na Srbiju gleda kao na pouzdanog partnera, sa kojim je spreman da sarađuje radi poboljšanja uzajamnog političkog poverenja, unapređenja prijateljstva između dva naroda i pospešivanja komunikacije o velikim međunarodnim i regionalnim pitanjima.
Podsećajući da su Kina i Srbija uspostavile sveobuhvatno strateško partnerstvo tokom prošlogodišnje posete kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, kineska agencija navodi i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u maju boravio u poseti Kini, na samitu "Pojas i put za međunarodnu saradnju", i da su dve zemlje otada postigle mnoštvo važnih dogovora o produbljenju bilateralnih veza i uspostavljanju saradnje koja je na obostranu korist.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.