Sindikati prosvete traže korekciju plata, stanove, nagrade...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete traže korekciju plata, stanove, nagrade...

Reprezentativni sindikati u obrazovanju danas su zatražili od Vlade i nadležnih ministarstava hitnu korekciju koeficijenata u obrazovanju od drugog do šestog stepena, izjednačavanje cene rada za sve zaposlene u tom sektoru, isplatu novogodišnjih nagrada i izgradnju stanova pod povoljnijim uslovima.

U obrazloženju potpisnici ovih zahteva Sindikat obrazovanja Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti navode da su plate zaposlenih od drugog do šestog stepena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na nivou minimalca, a da je cena rada u visokom obrazovanju i studentskom standardu niža od one u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i u učeničkom standardu, zbog čega traže da one budu izjednačene.

Takođe, tri sindikata podsećaju da je pravo na novogodišnju nagradu garantovano posebnim kolektivnim ugovorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.