Sindikati na izborima uz Čedin Preokret

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati na izborima uz Čedin "Preokret"

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata odlučila je da u izbornoj kampanji podrži pokret Preokret, koji predvodi LDP. Na sednici Glavnog odbora ASNS-a u beogradskom centru “Sava”, predsednica tog sindikata Ranka Savić rekla je da je jednoglasno doneta odluka o političkom angažmanu ASNS-a.

- ASNS ima društvenu obavezu i odgovornot da, u uslovima ekonomske i društvene krize, i u interesu građana, radnika, postane aktivna snaga na političkoj sceni Srbije - istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ona.

Prema njenim rečima, program i očekivanja ASNS se najviše podudaraju sa ciljevima Preokreta.

- U potpunosti se slažemo u pogledu ekonomske politike, u suštinskim pitanjima rada i kapitala... Vreme u kom živimo zahteva naš politički angažman i prihvatamo odgovornost - navela je Ranka Savić.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović poručio je ASNS-u da su pokretu Preokret potrebni sindikati u stvaranju moderne Srbije i izgradnji nove politike i da ulaskom u politiku nisu "izdajnici već najveće patriote ovog vremena".

- Mi ne želimo vaše glasove, potrebni ste nam vi pored nas - rekao je Jovanović i zahvalio sindikatu na spremnosti da preuzme odgovornost.

On je ocenio da je situacija u Srbiji teška, da je privreda propala i da ne postoji ekonomija.

- U Srbiji privreda može da bude bolja, ekonomija efikasnija, ali uz politiku koja će biti celovita i jasna. Mi imamo jasan plan političkog delovanja. Ova zemlja je propala i to je cena loše politike koja se u njoj vodila. Potrebna nam je nova politika - naglasio je lider LDP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.