Sindikati Sloga: U Srbiji zabrinjavajući nivo diskriminacije

Izvor: Beta, 21.Mar.2023, 12:16

Sindikati Sloga: U Srbiji zabrinjavajući nivo diskriminacije

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasizma i diskriminacije, da je situacija u Srbiji zabrinjavajuća kada je reč o diskriminaciji, posebno nakon nedavne izjave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koja je dodatno stigmatizovala Rome."Žalosno je da gradonačelnik nije iskoristio priliku da se nakon niza osuda javnosti izvini, već je izjave ponovio u tonu koji nije primeren za demokratsko društvo. Ovakvo ponašanje prvog čoveka Beograda je potpuno neprihvatljivo i samo produbljuje jaz među ovom izuzetno osetljivom i zanemarenom nacionalnom grupom", naveo je sindikat Sloga.U saopštenju se ističe da je za Srbiju jako važno da država, pored domaćih radnika u fokus stavi i sve strane radnike koje dovode razne agencije za zapošljavanje, te da osigura da oni budu poštovani i zaštićeni u okviru Ustava i zakona i da ne proživljavaju sudbine poput kineskih i vijetnamskih radnika u Ling Longu i drugim fabrikama i gradilištima širom Srbije.Međunarodni dan borbe protiv rasizma i diskriminacije, ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 21. marta, sa ciljem da podigne svest o rasizmu i diskriminaciji i podrži napore za njihovo uklanjanje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Žalosno je da gradonačelnik Beograda nije iskoristio priliku da se javnosti izvini: Sindikat „Sloga“ povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasizma i diskriminacije

Izvor: Danas, 21.Mar.2023

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasizma i diskriminacije, da je situacija u Srbiji zabrinjavajuća kada je reč o diskriminaciji, posebno nakon nedavne izjave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koja je dodatno stigmatizovala Rome.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.