Sindikati: Prodaje se Železničko-tehnička škola

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati: Prodaje se Železničko-tehnička škola

Unija sindikata prosvetnih sindikata uputila je otvoreno pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću u kojem ga upozorava da je Komora izvršitelja Srbije objavila oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole u Beogradu 24. januara.

Informaciju da je javna prodaja zakazana za sredu 24. januar, zaposleni u školi su saznali u nedelju 21. januara 2018. godine i to neformalnim putem.

"Nemamo nameru da ulazimo u problematiku zašto se zgrada Železničko-tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << škole u Beogradu i dalje vodi kao vlasništvo Železnica Srbije AD i zašto nadležni nisu preduzeli potrebne radnje da se to promeni, jer ćete ih to pitati vi", navodi se u pismu.

"Nas i 75 zaposlenih u Železničko-tehničkoj školi u Beogradu interesujue ako zgrada Železničko-tehničke škole u Beogradu bude prodata, gde će se potom odvijati nastava? Da li će zaposleni, zajedno sa učenicima, biti podstanari po beogradskim školama koje imaju slobodnog prostora", navodi se u pismu ministru prosvete.

Inija je navela da se nada da se neće dozvoliti da se u Srbiji desi da, kako narod kaže, škola "ode na doboš" i da na mestu jedne škole nikne tržni centar. "Ako se to desi, to je početak kraja srpskog obrazovanja", ukazuju u sindikatu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvršitelj prodaje školu u Beogradu?

Izvor: Mondo, 22.Jan.2018

Unija sindikata prosvetnih sindikata uputila je otvoreno pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću u kojem ga upozorava da je Komora izvršitelja Srbije objavila oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole u Beogradu 24. januara...Foto: Guliver/getty images, Thinkstock..  Informaciju da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.