Sindikat pravosudja za povećanje broja sudija

Izvor: Beta, 13.Apr.2010, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pravosudja za povećanje broja sudija

BEOGRAD, 13. aprila 2010. (Beta) - Sindikat pravosudja Srbije zatražio je u utorak od Visokog saveta sudstva (VSS) da poveća broj potrebnih sudija, jer se broj zaposlenih u pravosudju isključivo odredjuje na osnovu broja sudija.

Predstavnici Sindikata pravosudja Srbije sastali su se u ponedeljak sa predstavnicima VSS-a i kako je saopšteno iz sindikata, na sastanku je ocenjeno da dobro funkcionisanje pravosudja u velikoj meri zavisi i od broja zaposlenih. U dopisu predsednici VSS Nati Mesarović, sindikat podseća da je broj zaposlenih u pravosudju "neopravdano" već jednom smanjen a da se broj predmeta u radu stalno uvećavao.

Sindikat od predsednice VSS traži da zakaže sednicu tog tela i promeni odluku o potrebnom broju sudija kako bi se stvorili uslovi za rasporedjivanje svih nerasporedjenih i sprečilo otpuštanje obučenog kadra, što bi se dugoročno odrazilo na kvalitet u radu pravosudja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat pravosuđa traži povećanje broja sudija

Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2010

BEOGRAD - Sindikat pravosuđa Srbije zatražio je od Visokog saveta sudstva da poveća broj potrebnih sudija jer se broj zaposlenih u pravosuđu isključivo određuje na osnovu broja sudija...Predstavnici Sindikata pravosuđa Srbije sastali su se juče sa predstavnicima VSS-a i kako je saopšteno iz...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.