Sindikat pravosuđa Srbije: Nećemo da radimo za političare

Izvor: Press, 19.Jan.2013, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pravosuđa Srbije: Nećemo da radimo za političare

"Najoštrije osuđujemo političku odluku ugrađenu u budžet kojom se oduzimaju sopstveni prihodi direktnih korisnika, zbog čega je ukinuta stimulacija zaposlenima u pravosuđu, odnosno smanjena im je ionako niska zarada za 3.000 dinara", navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica tog sindikata Slađanka Milošević.

Dodaje se da bi novac naplaćen na ime prekršajnih kazni, sudskih taksi, paušala, kao i na ime odlaganja krivičnog gonjenja osumničenih, morao da se uplaćuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u pravosudni budžet.

Sindikat je ocenio da su uslovi rada u pravosuđu katastrofalni.

"Nedostaju zgrade, radne prostorije nisu krečene više od 30 godina, u nekim zgradama izliva se kanalizacija, liftovi su pokvareni, duguje se strankama u postupku, zaposlenima u zatvoru se duguju troškovi prevoza za nekoliko meseci", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je da se od prekršajnih kazni u Srbiji naplati 80 miliona evra godišnje od čega 30 odsto zadržavaju opštine na čijoj se teritoriji izvršio prekršaj.

Sindikat pravosuđa Srbije, kako je navedeno, pokloniće po jedan kompas predsedniku Vlade (Ivici Dačiću) i predsedniku Narodne skupštine (Nebojši Stefanoviću), koji bi trebalo da ih podseti da usklade svoje ponašanje sa recesijom i počnu sa štednjom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat pravosuđa osudio ukidanje stimulacije

Izvor: RTS, 19.Jan.2013

Ukidanje stimulacije zaposlenima u pravosuđu, najoštrije je osudio sindikat pravosuđa Srbije. Sindikat je ocenio da su uslovi rada u pravosuđu katastrofalni. ..Sindikat pravosuđa Srbije najoštrije je osudio ukidanje stimulacije zaposlenima u pravosuđu..."Najoštrije osuđujemo političku odluku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.