Sindikat pomoraca: U Atlantiku je uočen splav, traga se za preživelima

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pomoraca: U Atlantiku je uočen splav, traga se za preživelima

Zagreb -- Glavni sekretar Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je da je taj sindikat dobio informaciju da je u Atlantiku uočen splav.

On je saopštio da su svi brodovi, koji tragaju za preživelima sa potonulog tegljača Burbon Rode, krenuli prema toj lokaciji.

Melvan je rekao da brodovima treba neko vreme da dođu do lokacije na kojoj je splav uočen, prenosi Hina.

Potraga za pomorcima s potonulog tegljača Bourbon Rhode koje vodi brod Alp Striker >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još traje, a dva pomorca s tog broda su tokom noći rekli da su videli moguće signalne znakove i se brod uputio prema tom području, u koordinaciji s CROŠ Antilles- Guyane, francuskom pomorskom službom za spašavanje na Karibima.

CROŠ je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promene smer i upute se prema području iz kojeg je odaslat signal.

Tegljač Burbon Rode potonuo je 26. septembra u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martinika.

Potraga je 5. oktobra prekinuta, ali je nakon insistiranja i angažovanja porodice hrvatskog kapetana potraga nastavljena.

Potraga za nestalim pomorcima s tegljača, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, nastavlja brod Alp Striker, a upozoreni su i svi komercijalni brodovi koji plove u toj zoni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SVI KRENULI KA NJEMU Na Atlantiku uočen splav, veruje se da je na njemu posada potonulog broda hrvatskog kapetana

Izvor: Blic, 09.Okt.2019

Glavni sekretar Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je danas da je taj sindikat oko 15.30 sati dobio informaciju da je u Atlantiku uočen splav i da su svi brodovi, koji tragaju za preživelima sa potonulog tegljača "Burbon rod", krenuli prema toj lokaciji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.