Sindikat policije Sloga: Građani za predaju mina i bombi da pozovu 192, a ne da ih donose u stanicu

Izvor: Beta, 09.Maj.2023, 10:30

Sindikat policije Sloga: Građani za predaju mina i bombi da pozovu 192, a ne da ih donose u stanicu

Sindikat policije Sloga pozvao je danas građane koji su pronašli, čuvaju ili poseduju eksplozivne ostatke iz rata, neeksplodirana ubojna ili minsko eksplozivna sredstva da ih ne donose lično u policijske stanice već da na broj 192 pozovu policijske službenike koji će doći da ih preuzmu."Ističemo i činjenicu da je veoma opasno da se eksplozivni ostaci iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva i improvizovane eksplozivne naprave, transportuju sredstvima javnog prevoza pa se građani mole da pozovu policiju na broj 192 gde će Specijalizovani timovi za zaštitu od NUS bezbedno ukloniti takva sredstva", saopštio je taj sindikat.Sindikat podseća da građani prilikom predaje oružja nisu u obavezi da se legitimišu, ali da svako, ukoliko to želi, može ostaviti svoje lične podatke u cilju dobijanja potvrde o vraćenom oružju."Ističemo i da pored neregistrovanog oružja i municije građani mogu vraćati i svoje registrovano oružje ukoliko im dalje nije potrebno ili ne žele da ga drže", piše u saopštenju.Prema najavi Ministarstva unutrašnjih poslova, akcija vraćanja neregistrovanog oružja će trajati do 8. juna.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sindikat policije apelovao da građani ne donose eksplozivne naprave lično već da pozovu 192

Izvor: Danas, 09.Maj.2023

Sindikat policije Sloga apelovao je na građane koji su pronašli, čuvaju ili poseduju eksplozivne ostatke iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva ili minsko eksplozivna sredstva da iste ne donose lično u policijske stanice već da na broj 192 pozovu policijske službenike koji će doći i preuzeti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.