Sindikat ogorčen zbog manje kazne

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat ogorčen zbog manje kazne

Beograd -- Nakon ponovljenog suđenja, prepolovljena kazna Miloradu Stevanoviću (24) zbog toga što je pregazio saobraćajnog policajca. Sindikat policije ogorčen.

Viši sud u Beogradu osudio je Stevanovića na deset i po godina zatvora, jer je 2. maja 2008. pregazio saobraćajnog policajca Aleksandra Otaševića (26), koji je pokušavao da ga zaustavi.

Prvom presudom iz oktobra 2011. godine, koju je Apelacioni sud ukinuo i naložio da se suđenje ponovi, Stevanović je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Na drugu presudu, kojom mu je kazna prepolovljena, takođe je moguće da se žali odbrana i tužilaštvo, tako da će o ovom slučaju konačnu reč dati Apelacioni sud.

Policijski sindikat Srbije je saopštio da je ogorčen zbog presude Višeg suda u Beogradu, koji je Stevanoviću prepolovio kaznu. "Otašević je poginuo u uniformi, na zadatku, dok je pokušavao da zaustavi bahatog vozača. Međutim, njegovom ubici je suđeno po zakonskim propisima kao da je u pitanju običan saobraćajni udes u kom je neko nastradao. Kakav je to signal ostalim policajcima?", navodi se u saopštenju.

Takođe se podseća da je Otašević ubijen tokom obavljanja dužnosti, zgažen dok je u uniformi i sa jasnim obeležjima pokušao da zaustavi sumnjivo vozilo.

"Ako to nije ubistvo policajca na dužnosti, onda stvarno ne znamo šta jeste. Dokle će sudovi u Srbiji da pokazuju više milosti i razumevanja za ubice, nego za nastradale i njihove porodice?", naveo je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, navodi se u saospštenju.

Stefanović je vozeći bez dozvole i položenog vozačkog ispita "mercedesom" pri brzini od 130 kilometara na čas, na Starom obrenovačkom putu, naleteo na Otaševića i naneo mu smrtonosne povrede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu. Otašević je, pokušao da zaustavi "mercedes", ali je Stevanović samo projurio i udario ga.

Policajac je, posle nesreće, primljen u Urgentni centar sa kontuzijom mozga, prelomom kostiju čela i lica, kao i leve butne kosti i desne potkolenice.

Otaševićev kolega koji je takođe bio na mestu nesreće spasao se tako što se u poslednjem trenutku bacio u kanal pored puta.

Stefanoviću je sud kao olakšavajuće okolnosti uzeo to što je u vreme izvršenja dela imao 19 godina odnosno, bio je mlađe punoletno lice, kao i što nije ranije bio osuđivan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Darku Šariću ukinuta presuda

Izvor: Mondo, 13.Mar.2013

Apelacioni sud u Podgorici ukinuo je presudu Darku Šariću i Jovici Lončaru za pranje novca i vratio na ponovno suđenje, saopštila je predsednica suda Svetlana Vujanović...Brata odbeglog narko bosa Duška Šarića, sud je oslobodio optužbe za kriminalno udruživanje i šverc droge, što je uradio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.