Sindikat obrazovanja traži od Vlade video nadzor i veći broj stručnih saradnika u školama

Izvor: Beta, 08.Maj.2023, 17:58

Sindikat obrazovanja traži od Vlade video nadzor i veći broj stručnih saradnika u školama

 Sindikat obrazovanja Srbije predložio je danas Vladi, podom situacije u obrazovanju posle tragedije u beogradskog školi "Vladislav Ribnikar", niz mera, uključujući i povećenje broja stručnih saradnika, a posebno psihologa u školama.Na sednici predsedništva Republičkog odbora tog sindikata Vladi je predloženo da se u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama obezbede policajci i video nadzor, radi veće bezbednosti dece i zaposlenih, piše u saopštenju. U Sindikatu smatraju da je potrebno da se smanji broj učenika u odeljenjima sa dosadašnjih 30 na 24 učenika, "zbog kvalitetnijeg obavljanja obrazovno – vaspitnog rada i posvećenosti svakom učeniku ponaosob".Sindikat je predložio da se obezbedi i veći broj ličnih pratilaca i asistenata u školama i predškolskim ustanovama koja uključuju u vaspitno-obrazovni proces decu sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom.Traži da se izmeni i Krivični zakonik Srbije tako što će se uvesti novo krivično delo: "Napad na zaposlenog u ustanovama obrazovanja" i da primena Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru počne od 1. januara 2024. Predložio je da budu smanjene i administrativne obaveze zaposlenih u obrazovnim ustanovama.Sindikat obrazovanja Srbije predložio je da se osnovne škole u Srbiji nazovu po imenima nastradalih u školi "Vladislav Ribnikar", u znak sećanja i kao opomena za buduće generacije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sindikat traži uvođenje napada na zaposlenog u obrazovanju u Krivični zakon

Izvor: Radio 021, 08.Maj.2023

Sindikat obrazovanja Srbije predložio je danas Vladi niz mera, uključujući i povećenje broja stručnih saradnika, a posebno psihologa u školama.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.