Sindikat traži odgovornost ministra Đelića

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat traži odgovornost ministra Đelića

Sindikat zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti uputiće danas pismo premijeru Mirku Cvetkoviću, u kome će zatražiti da se preispita rad Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, kao i odgovornost ministra Božidara Đelića za probleme u oblasti nauke, najavio je taj sindikat.

"Sindikat nauke Srbije nije zadovoljan radom ministra Đelića i odlučili smo, na sednici Republičkog odbora, da od premijera zatražimo da se preispita njegov rad", kazala je predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog sindikata Đurđica Jovović na konferenciji za novinare.

Navodeći razloge, Jovović je rekla da je jedan od glavnih problema to što su prošle godine zatvorena tri instituta u oblasti poljoprivrede - u Nišu, Guči i Zaječaru, koji su, kako je kazala, imali velike probleme u radu i rukovođenju.

"Do zatvaranja je došlo zbog nemara, nerada i nerazumevanja problema zaposlenih od kojih je veliki broj ostao na ulici. Jedan broj njih je dobio socijalnu pomoć, dok je Institut u Zaječaru u stečaju i njegovim zaposlenima koji su u međuvremenu ostali bez posla nije isplaćeno 20 zarada", navela je Jovović.

Ona je upozorila da ukoliko resorno ministarstvo ne preduzme konkretne mere, vrlo brzo može doći do gašenja i preostalih poljoprivrednih instituta u zemlji.

Jovović je navela da su pre nekoliko dana potpisani ugovori o realizaciji projekata na institutima, a da je ministar Đelić ponuđenim ugovorima prekršio Zakon o radu, Zakon o naučno istraživačkoj delatnosti, kao i sopstveni Akt o izboru, vrednovanju i finansiranju projekata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat traži odgovornost ministra Đelića

Izvor: S media, 18.Feb.2011

Sindikat zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti uputiće danas pismo premijeru Mirku Cvetkoviću, u kome će zatražiti da se preispita rad Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, kao i odgovornost ministra Božidara Djelića za probleme u oblasti nauke, najavio je taj sindikat..."Sindikat...

Nastavak na S media...

Sindikalci traže odgovornost Đelića

Izvor: B92, 18.Feb.2011

Beograd -- Sindikat zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti traži da se preispita odgovornost ministra Božidara Đelića za probleme u oblasti nauke...Oni u pismu premijeru Mirku Cvetkoviću traže da se preispita rad Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj..."Sindikat nauke Srbije nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.