Sindikat lekara ljut na Đilasa zbog GSP markica

Izvor: Blic, 10.Okt.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat lekara ljut na Đilasa zbog GSP markica

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, jer su zdravstveni radnici nezadovoljni preporukom prvog čoveka Beograda direktorima zdravstevnih ustanova u gradu da svima zaposlenima ubuduće kupuju markice za prevoz umesto da se, kao do sada, zaposleni opredeljuju kako će koristiti svoje pravo.

Praksa u beogradskim domovima zdravlja dosad je bila da zaposleni biraju između uzimanja markice i naknade troškova u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa opštim aktom i ugovorom o radu za dolazak na rad i odlazak sa rada, u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju.

- Vaša preporuka direktorima zdravstevnih ustanova u Beogradu nepotrebno je izazvala veliko nezadovoljstvo dela zaposlenih u vreme kada stvarnih problema imamo i previše. Ne sporeći Vašu dobru nameru, koju i ja podržavam, da GSP Beograd ostvari što bolje poslovne rezultate, Vi namerno ili slučajno ugrožavate pravo izbora zaposlenih. Time sama ustanova ne ostvaruje nikakvu veću povoljnost za sebe (PKU čl. 104 st. 2, na šta se verovatno pozivate), ali zato generiše novo i nepotrebno nezadovoljstvo - piše u pismu upućenom gradonačelniku.

Pravna služba sindikata će, navode sindikalci, razmotriti pravnu potkrepljenost vaše preporuke i mogućnost da u ustanovama u kojima su direktori počeli to da sprovode podnesu tužbu.

- U tom smislu smatram da bi bilo znatno bolje vratiti se na način koji je funkcionisao desetinama godina do sada, a GSP Beograd treba da iznađe druge načine da privuče što veći broj putnika. Vi to s pozicija Vašeg autoriteta možete učiniti - završava se dopis koji je potpisao dr Dragan Cvetić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.