Sindikat lekara i farmaceuta: Napadi na lekare više nisu novost

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat lekara i farmaceuta: Napadi na lekare više nisu novost

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) ocenio je danas da napad na dr Draganu Trbojević, lekara Doma Zdravlja Novi Sad, na žalost, nije ništa novo i da su napadi na lekare "stvar opšte situacije" u kojoj se društvo nalazi.

U saopštenju SLFS, predsednik tog sindikata dr Dragan Cvetić navodi da je "sve po starom" i da se samo menjaju mesta događaja i imena učesnika, pa se nakon toga ređaju saopštenja u kojima se traži istraga i kažnjavanje počinioca.

"Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vreme prolazi, stvari idu sa zla na gore. Napadi na lekare su i stvar opšte situacije u kojoj se nalazimo", istakao je Cvetić.

On je dodao da su nezadovoljstvo i frustracija sve prisutniji, strpljenja sve manje, a agresije je sve više.

"To je širi društveni problem kojim bi moralo da se pozabave ljudi koji vode ovu zemlju. To nije samo problem zdravstva, odnosa lekara i pacijenta, to nije stvar samo pravosuđa, kaznene politike, dobijanja statusa službenog lica, boljeg obezbeđenja... To jeste sve potrebno, ali samo po sebi neće rešiti probleme", ocenio je Cvetić.

On smatra da je napad na dr Trbojević simptom koji ukazuje da kao drustvo "idemo u bolest koja nas polako, ali sigurno razara i koja se ne moze lečiti apelima, saopstenjima i kratkoročnim merama".

"Ovo treba lečiti sistemski, iz korena, stvaranjem uslova za normalan život, za rad, za pristojnu egzistenciju - uslova da se može sa relativnom sigurnošću gledati u budućnost i planirati", naveo je Cvetić.

Doktorka Doma zdravlja Novi Sad - ambulante u Novom naselju Dragana Trbojević napadnuta je juče u neposrednoj blizini ove zdravstvene ustanove, kada joj je napadač prišao i metalnom šipkom joj naneo više udaraca po glavi i doktorki su u napadu izbijeni zubi i zadobila je i nekoliko razderotina.

Povezane vesti: Pacijent šipkom pretukao doktorku ispred Doma zdravlja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.