Sindikat: Ubrzavanje rešavanja statusa pančevačke Azotare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Ubrzavanje rešavanja statusa pančevačke Azotare

PANČEVO - Predsednik Samostalnog sindikata Azotare Milan Ivović izjavio je danas da je premijer Mirko Cvetković naložio ministarstvima za energetiku i ekonomiju, kao i Agenciji za privatizaciju, da ubrzaju rešavanja statusa Azotare Pančevo.

Ivović je za Radio Pančevo kazao da je Sindikat danas o tome dobio imejl poruku iz Cvetkovićevog kabineta.

Radio Pančevo prenosi da bi, prema informacijama iz Srbijagasa, Vlada Srbije trebalo na sednici u četvrtak da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjasni o planu tog preduzeća za preuzimanje pančevačke Azotare i pokretanje proizvodnje u njoj.

Ivović je dodao i da bi u fabriku u ponedeljak iz Ministarstva ekonomije trebalo da stigne konačan tekst sporazuma o dobrovoljnom odlasku jednog broja radnika.

Dodao je da se za odlazak iz Azotare uz otpremnine do sada prijavilo 279 radnika i da je vlada već odvojila 102 miliona dinara za tu namenu.

"Očekujemo da vidimo taj dokument jer će njime biti regulisani uslovi za dobijanje otpremnina, ali i isplata zaostalih zarada i radnicima koji odlaze iz fabrike i onima koji ostaju", dodao je Ivović.

Posle poništavanja privatizacije početkom godine, iz Srbijagasa je saopšteno da je to preduzeće zainteresovano za preuzimanje 51 odsto akcija Azotare Pančevo po osnovu duga za gas, ako bude smanjen broj radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.