Sindikat Nezavisnost: Razmotrite smene u RTV-u

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Nezavisnost: Razmotrite smene u RTV-u

Sindikat "Nezavisnost" Radio-televizije Vojvodina uputio je danas otvoreno pismo novom rukovodstvu te medijske kuće u kojem predlažu da se ponovo razmotri raspodela poslova i smene urednika, ovog puta u dogovoru sa zaposlenima.

Sindikat je reagovao zbog smene 14 urednika i zaposlenih, koji su usledili nakon smene programskog direktora Slobodana Arežine, ostavke generalnog direktora Srđana Mihajlovića i glavne urednice Prvog programa televizije Marijane Jović.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << otvorenom pismu sindikat ocenjuje da je način na koji su te smene urađene bio "neprimeren i nekolegijalan", kao i da može "ozbiljno da ugrozi ugled celog Javnog servisa".

Sindikat je izrazio i zabrinutost za održivost programa i postavio pitanje da li će se novi tim snaći u svojim novim ulogama, jer su "smenjeni uigrani i uspešni timovi, a napravljeni novi za koje će se tek pokazati da li su funkcionalni".

U pismu se predlaže da se još jednom razmotri nova podela zadataka na RTV u dogovoru sa zaposlenima, jer će se program poboljšati ukoliko većina zaposlenih radi ono za šta ima talenat, volju i potrebno znanje.

Oni su v.d. direktoru programa i glavnoj urednici Prvog programa televizije postavili pitanje zašto su ti ljudi smenjeni, šta će biti sa njima, i da li će se takva preraspodela proširiti i na ostale redakcije i rubrike.

U pismu se postavlja i pitanje da li se radi o politički orijentisanoj raspodeli na RTV".

Skup podrške

Na društvenim mrežama najavljen je skup podrške zaposlenima na RTV-u za ponedeljak u 19h.

"Pozivamo građanke i građane da prisustvuju mirnom skup u znak podrške Radio-televiziji Vojvodine.

Stanite u odbranu programa javnog servisa Vojvodine koji je vlasništvo svih nas i odbranu urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni preko noći bez ikakvog obrazloženja", navodi se u pozivu objavljenom na Facebook-u.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sindikat Nezavisnost RTV: Ponovo razmotriti smene urednika

Izvor: Blic, 20.Maj.2016

Sindikat "Nezavisnost" Radio-televizije Vojvodina (RTV) uputio je danas otvoreno pismo novom rukovodstvu te medijske kuće u kojem predlažu da se ponovo razmotri raspodela poslova i smene urednika, ovog puta u dogovoru sa zaposlenima...Sindikat je reagovao zbog smene 14 urednika i zaposlenih, koji su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.