Sindikat Namenske: Poštedite nas demagogije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat "Namenske": Poštedite nas demagogije

Izjave sa političkih tribina Saveza za Srbiju, koje su održane u Lučanima, neozbiljne su i predstavljaju deo predizborne kampanje i političke demagogije, saopštio je danas Odbor Sindikalne organizacije preduzeća "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana.

Iz tog sindikata ukazuju da se neproverenim i netačnim tvrdnjama, saopštenim javnosti, uzbunjuju zaposleni, članovi njihovih porodica i građanstvo.

"Apelujemo na predstavnike političkih organizacija da ne podstiču >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << širenje straha i panike među zaposlenima i građanima, svojim najavama da će Fabrika biti prodata, a radnici ostati bez posla. Sindikalna organizacija preduzeća "Milan Blagojević-Namenska", kao zastupnik prava radnika i njihovih interesa, a istovremeno i ozbiljan partner u pregovorima sa rukovodstvom Fabrike, odgovorno tvrdi da su izjave izrečene na predizbornom skupu Saveza za Srbiju, neosnovane i netačne", ističe se u saopštenju.

Kako se napominje, uloga Sindikalne organizacije preduzeća "Milan Blagojević-Namenska", nije da učestvuje u političkim kampanjama i razmiricama političkih neistomišljenika.

"Želimo da verujemo da je svakoj političkoj grupaciji u interesu da zaposlenih u Srbiji bude što više i da radnici imaju što kvalitetnije mesto u društvu. Takođe, želimo da verujemo, da se prilikom saopštavanja netačnih informacija, zbog kojih se Sindikat oglašava, nije razmišljalo mnogo o uticaju tih informacija na radnike Fabrike. Verujemo da će ove sugestije uticati, da se ubuduće Sindikat izuzme iz političkih razmirica, na čemu će članovi Sindikata biti zahvalni", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.