Sinani: Javila se nada, to je najveći značaj odluke o doktoratu Malog

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinani: Javila se nada, to je najveći značaj odluke o doktoratu Malog

Profesor Filozofskog fakulteta Danijel Sinani izjavio je da se mnogo prašine diglo oko doktorata ministra finansija Siniše Malog i to ne samo zato što se radi o ličlnosti koja zauzima važnu ulogu u političkom životu.

"Imam utisak da se u jednom delu društva, u situaciji kada većina institucija ne funkcioniše ili barem ne bez direktnog upliva politike, javila nada da će Univerzitet biti ustanova koja će odbraniti svoju autonomiju i ostati dosledan i dostojanstven", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Sinani, za današnje izdanje lista Danas.

On je istakao da je to ujedno i najveći značaj ove odluke, kao i da se pokazalo da se odluke mogu donositi samostalno i da institucija treba i može da poštuje sopstvena pravila i vrednosti.

Prema njegovim rečima, Odbor za profesionalnu etiku je univerzitetsko telo i jedino koje je moglo da donese validnu odluku povodom ovog doktorata.

"Od početka tvrdim da imam poverenja u Univerzitet u Beogradu, kao instituciju od nacionalnog značaja, pa je tako i u ovom slučaju, naročito kada je odluka jednog njegovog tela jednoglasna", rekao je Sinani, koji je kao pregovarač učestvovao u pregovorima sa studentima koji su 12 dana blokirali Rektorat Univerziteta u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.