Sinan: Mogu da biram gde ću da pevam

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinan: Mogu da biram gde ću da pevam

Sinan Sakić (55) nedavno je gostovao u Ofenbahu kod Frankfurta. Iako je ovaj deo Evrope okovan snegom i ledom, on je svojim hitovima podigao atmosferu do usijanja.

- Imam dosta prijatelja u Ofenbahu koji me uvek lepo dočekaju. Sa publikom sam uvek zadovoljan i imam najbolju publiku na svetu - kaže Sinan.

Gde najradije gostujete u dijaspori?

- Ja ne idem kod svih i mogu da biram gde ću da pevam. Imam nekih tridesetak prijatelja koji drže diskoteke i kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njih najradije gostujem. Znači, odem dva puta u godini i ne treba mi više. To je meni dovoljno, nemam ni snage za više.

Zašto ste tako arogantni prema publici i ne slikate se sa obožavaocima?

Da li ste se pomirili sa Miletom Kitićem?

- Nikad u životu! Kada bih to uradio pljunuo bih sam sebe. Pročitao sam da mu je dete bolesno i sažaljevam. Njegovu ženu Martu mnogo volim, kao ženu, prijatelja, druga. Ona ima dušu do neba, ali s njim nikad u životu. Ja sam ga doveo u Južni vetar, molio sam ih mesecima da ga prime, dao mu ploču i sve moje pesme, a doživeo sam od njega takav blam - iskren je Sinan.

A, sa Milošem Bojanićem?

- To je bre budala. Ne dam mu prostora u životu. On je brđanin.

- To nije tačno! Nikada u životu nisam odbio da se slikam sa publikom. Ne želim samo da se slikam na sceni, jer gubim koncentraciju. Kada siđem sa bine onda može da mi priđe ko god hoće i nikada u životu nisam odbio da se slikam sa obožavaocima.

Da li ste kao dete maštali da budete pevač?

- Ne, kao klinac lupao sam u kante i maštao da postanem bunjar. Međutim, moj tata koji je završio konzervatorijum u Zagrebu razboleo se mlad i morao je da ode u penziju, ali je radio kao profesor u muzičkoj školi koja je bila blizu naše kuće. Najverovatnije se upalašio da se ne razbolim kao i on i nije mi dao da priđem ni jednom instrumentu. E, onda sam ja na kvarnjaka počeo da lupam bubanj. Kad me je prvi put video, tresnuo me je o zemlju. A meni je, u stvari, san bio klavir.

Da li ste ostvari taj san?

- Jesam, sada u ovim godinama imam dva klavira. Imam profesionalni klavir koji mi je žena kupila za prošli rođendan. Nisam ni znao. Kad sam video klavir ostao sam bez reči. Naučio sam mnoge stvari da sviram. Takav klavir ima samo još Željko Joksimović - beli i malo je manji od mog. A u Loznici nisam mogao da izdržim bez klavira, pa sam kupio i jedan koji imam tamo.

Družite li se još uvek intenzivno sa Džejom?

- Uvek. Beograd je džungla, ima ko vas voli, ali i onih koji te ne vole. Kako je on naleteo na nekog ko njega ne voli, to mi nije jasno. Njega svi vole. Ispričao mi je šta se dogodilo te večeri i ja mu verujem - kaže Sakić

Koje je vaše najomiljenije piće?

- Pa viski, normalno. Što se hrane tiče ne volim ništa posebno, jedem vrlo malo uglavnom jednom dnevno i to samo ono što spremi moja žena.

Zašto ste promenili stil muzike?

- Ne treba u životu raditi stvari koje su prevaziđene. Svi pevaju na istu foru kao što smo pevali 80-ih godina. Treba ići za trendom. Ko zna-zna. Uvek sam žudio sa nekom novinom, da iznenadim publiku sa novim trendom, a danas mladi to traže. Kada bih ostao uvek na istom ne bih trajao 33 godine.

Da li ste razmišljali da počnete da pevate zabavne pesme?

- Neću baš bukvalno preći u zabavnjake, ali latino da.

Ima li danas dobrih pevača kao ranije?

- Nekada je bilo teže ući u taj krug dobrih pevača kao što su Lepa Lukić, Marinko Rokvić, Tozovac ili Toma Zdravković. I danas ima mnogo dobrih pevača, samo je šteta što ih neko "pojede". Istroši ih kao jogurt. E, to je najcrnja stvar kod te dece i žao mi je zbog toga.

Bavite li se još nekim biznisom osim pevanjem?

- Ne, ne. Supruga mi je slikar i jedina je žena koja radi Tapijevu verziju. Najverovatnije za godinu ili dve imaće svoju galeriju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.