Sin diplomate Pakistana uhapšen u Srbiji zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: B92, 02.Feb.2021, 18:16

Sin diplomate Pakistana uhapšen u Srbiji zbog krijumčarenja ljudi

Sin pakistanskog diplomate u ambasadi u Bukureštu uhapšen je danas u Srbiji, na graničnom prelazu Horgoš, zbog sumnje da je krijumčario migrante.

On se sumnjiči da je službenim diplomatskim vozilom Ambasade Pakistana pokušao da troje migranata iz Bangladeša prokrijumčari preko granice između Srbije i Mađarske, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Uhapšen je nakon višemesečnog predistražnog postupka koji je Tužilaštvo za organizovani kriminal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vodilo u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativnom agencijom.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je državljanin Pakistana pokušao da pomenutim migrantima za novac omogući nedozvoljen prelazak srpske granice, tako što ih je u Beogradu smestio u prtljažni prostor diplomatskog vozila marke "mercedes", tip "C250 D" rumunskih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu njegovog oca.

Tom prilikom su migranti predali osumnjičenom novac kako bi im se omogućio ilegalan prelazak granice, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon toga se vozilo uputilo u pravcu graničnog prelaza Horgoš prema Mađarskoj, gde je kontrolom na graničnom prelazu ustanovljeno da se u prtljažniku vozila nalaze skriveni migranti.

Pakistanac se tereti za krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Određeno mu je policijsko zadržavanje i on je uz krivičnu prijavu sproveden u Više javno tužilaštvo u Subotici, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.