Sin Mihajlo: Bili ste najbolji roditelji na svetu

Izvor: Press, 02.Mar.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin Mihajlo: Bili ste najbolji roditelji na svetu

Vođa veterničkog klana Nenad Opačić i njegova supruga Jasmina sahranjeni su danas na Gradskom groblju u Novom Sadu
ZAJEDNO su otišli u smrt, a sada počivaju jedno pored drugog. Supružnici Opačić, Nenad (54), nekadašnji vođa veterničkog klana, i njegova supruga Jasmina (47),ubijeni u noći između subote i nedelje, sahranjeni su na Gradskom groblju u Novom Sadu.
Od Opačića se, po kišnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << danu, oprostilo oko 600 članova porodice, prijatelja i poznanika, među kojima je bio i Nenad Čanak, lider LSV, a saučešća su u kapeli primali Opačićev otac Nikola, majka Nada, brat Predrag i sin Mihajlo. Na večni počinak ispraćeni su uz zvuke tamburaša.

Opelo su nad pogrebnim sanducima prekrivenim ogromnim buketima , na Jasmininom belih, a Nenadovim, crvenih gerbera sasluživala dva sveštenika. Potresnim govorom od oca i majke se oprostio njihov sin jedinac Mihajlo (21), a od sestre i zeta Marijana Mateus, Jasminina sestra od tetke. Na put do grobnih mesta ispratila su ih crkvena zvona.

Mihajlo je, opraštajući se od roditelja, rekao kako je, iako nije verovao da će moći, ipak smogao snage da se oprosti govorom, u kom je obećao da će ispuniti sve ono što su oni od njega očekivali.

- Od vas sam dobio svu ljubav ovog sveta, bili ste najbolji roditelji na svetu – rekao je drhtavim glasom Mihajlo. - Obećavam vam da ću nastaviti sve ono što ste mi vi zadali. Vi ćete gore biti ponovo zajedno, a ja ću vam se pridružiti posle mnogo godina.

Obraćajući se sestri i zetu, Mateusova je rekla kako je Jasmina bila najbolja sestra na svetu, i kako još uvek ne može da veruje da nema nje, ni najboljeg zeta Neše.
- Ne mogu da verujem da ste u trenu oboje nestali – rekla je Mateusova. - Ponosna sam što sam vas imala, u familiji smo svi bili ponosni na Nenada, koji je uvek bio spreman svima da pomogne. Ti si, Jasmina, bila tu da nas, kao sestra, sve okupljaš, bodriš i podržavaš. Svima si nam uvek otvarala vrata, a svog Nešu si sve ove godine čekala i brinula za njega.

Motiv likvidacije supružnika Opačić, čija je meta, bez sumnje, bio Nenad, koji je u sremskomitrovačkom zatvoru izdržavao 15-godišnju kaznu, policija detaljno ispituje od trenutka kada se u subotu, petnaestak minuta posle ponoći saznalo za dvostruki zločin. Istraga se vodi u tri pravaca, kako bi se odgonetnulo po čijem nalogu je nepoznati muškarac maskiran kapuljačom, ispalio smrtonosne hice u Nenada i Jasminu, ispred zgrade sa brojem 16 u Ulici braće Dronjak, gde su Opačići živeli
Pod policijskom lupom su osobe sa kojima je Opačić dolazio u konflikt pre nego što je 2003. godine uhapšen u akciji „Sablja“, dakle vreme kada je, kako mu se pripisivalo, bio blizak i sarađivao sa Zemunskim klanom.

Proverava se i mogućnost da li su neke nove narko grupe htele njegovu likvidaciju, pre nego što je 2018. godine trebalo da se nađe na slobodi. Ne isključuje se ni mogućnost da se zamerio nekom u sremskomitrovačkom zatvoru za vreme dvanaestogodišnjeg boravka u ovom kazamatu.

- Očekivao je da će ranije izaći iz zatvora, možda već ovog leta, i da će biti usvojena njegova žalba na odluku da mu se ne dozvoli uslovni otpust, jer je višestruki povratnik – saznajemo nezvanično. - Navodno se zbog toga obraćao i sudu u Strazburu.

Iščekujući slobodu, Opačić je povremene slobodne vikende provodio tiho, gotovo neprimetno u krugu porodice.Veterničani su ga retko sretali, ali ubica je izgleda bio dobro obavešten o Opačićevim odsustvovanjima iz zatvora.

Te večeri, posle proslave godišnjivce braka u restoranu „Akva doria“ na petrovaradinskoj strani, ubica je strpljivo čekao pred zgradom na novosadskom Novom naselju u kojoj su živeli bračni par Opačić,a na spratu iznad njih i njihova kuma, direktan svedok ubistva.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubica je želeo da mu Opačić vidi lice

Izvor: Blic, 02.Mar.2015

Poslednje što su Nenad Opačić, šef veterničkog klana, i njegova supruga Jasmina videli pre nego što su ubijeni bilo je lice njihovog ubice...Napadač nije bio maskiran, već je na glavi imao kapuljaču od dukserice, a supružnike je ubio iz neposredne blizine, ne skrivajući lice. Nije se prikrao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.