Simović nije u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 07.Apr.2010, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simović nije u Hrvatskoj

Pripadnik "zemunskog klana" Miloš Simović, koji je u Srbiji osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, nije u Hrvatskoj, tvrdi hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je tvrdnje pojedinih medija u Srbiji da se Miloš Simović, pripadnik "zemunskog klana" i čovek koji je u Srbiji pravosnažno osuđen za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, krije u Hrvatskoj.

Kako je novinarima izjavila Ivana Modrić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz kabineta šefa policije, za Simovićem je raspisana međunarodna poternica, pa bi ga hrvatski MUP svakako uhapsio da poseduje informaciju o njegovom navodnom boravku u Hrvatskoj.

Modrićeva je izjavila da im ni kolege iz srpskog MUP-a nisu javili bilo kakvu informaciju koja bi ukazivala na mogućnost da se Simović nalazi u Hrvatskoj.

Hrvatski mediji preneli su tvrdnje beogradskog lista "Pres" da se Simović skriva po Hrvatskoj iz koje se navodno često prebacuje u ostale zemlje regiona da bi se družio s još nekim pripadnicima srpskog podzemlja, a preneli su i tvrdnju da su mu nedavno u poseti bili i supruga i sin koji žive u Srbiji.

"Pres" priču o Simovićevom bekstvu povezuje sa nedavnim otkrićem srpske policije, koja je 30. marta u šumarku kraj autoputa Beograd - Zagreb, nedaleko od kuće braće Miloša i Aleksandra Simovića, našla zakopane puške koje su navodno pripadale "zemunskom klanu".

Braća Simović su pobegla iz Srbije posle ubistva premijera Đinđića, a sudilo im se za 17 ubistava, tri otmice i dva teroristička napada, za šta su osuđeni na 40 i 35 godina zatvora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.