Simić: Srpska lista ostvarila cilj, može da blokira

Izvor: B92, 15.Jun.2017, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Srpska lista ostvarila cilj, može da blokira

Beograd -- Srpska lista ostvarila svoj cilj jer je obezbedila više nego dovoljan broj poslanika za blokiranje inicijativa štetnih za srpski narod, kaže Slavko Simić.

Na pitanje da li bi i na koji način Srpska lista sarađivala sa vladom Aljbina Kurtija, Bedžeta Pacolija i Ise Mustafe, koja se u ovom trenutku čini najverovatnijom, Simić je za današnji "Blic" rekao da je srpski narod na izborima birao svoj predstavnike i nije mogao da utiče na to ko će predstavljati albanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narod.

"Mi bismo naravno voleli da za sagovornike imamo umerenije političke stranke koje ne stvaraju svoj politički identitet na animozitetu prema Srbiji i srpskom narodu," rekao je on.

Srpska lista će u svakom slučaju nastaviti da se iskreno zalaže za dijalog Beograda i Prištine, poboljšanje odnosa Srba i Albanaca i bolju socioekonomsku situaciju na KiM, napomenuo je on.

"To je za početak dovoljan okvir za konstruktivan razgovor sa bilo kim", smatra Simić.

Na pitanje da kaže da li bi mu bio prihvatljiviji lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti ili Ramuš Haradinaj, on je podsetio da su obojica prethodnih godina slala negaitvne poruke srpskom narodu na KiM i čak osporavala značaj dijaloga dovodeći u pitanje i formiranje Zajednice srpskih opština.

"Videćemo kakvi su kapaciteti jednog i drugog da prihvate političku realnost i postojanje jednog snažnog i monolitnog političkog bloka Srba u prištinskim inistitucijama.

Simić napominje da Srpska lista na može da bira sagovornike, ali može da u razgovorima sa albanskim predstanivicma, ko god oni bili, insisitra na stvarima od interesa za srpski narod.

"Srpska lista neće trgovati interesima svog naroda pa ko god želi da razgovara zna gde može da nas pronađe", zaključio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Simić: Srpska lista ostvarila cilj, može da blokira

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jun.2017

Beograd -- Srpska lista ostvarila svoj cilj jer je obezbedila više nego dovoljan broj poslanika za blokiranje inicijativa štetnih za srpski narod, kaže Slavko Simić. Na pitanje da li bi i na koji način Srpska lista sarađivala sa vladom Aljbina Kurtija, Bedžeta Pacolija i Ise Mustafe, koja se...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.