Simič: „Simpo“ i „Galenika“ naredne nedelje biće u blokadi

Izvor: Blic, 19.Avg.2013, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simič: „Simpo“ i „Galenika“ naredne nedelje biće u blokadi

S obzirom na to da Vlada Srbije nije donela odluku da konvertuje poreski dug „Simpa“ vredan preko 40 miliona evra, u vlasništvu države, naredne nedelje sledi blokada računa te firme. Sličnu sudbinu imaće, saznaje „Blic“, i „Galenika“.

Poreznici su, kako saznajemo, do sada izbegavali da blokiraju račune ovih firmi, s obzirom na to da je prethodnih meseci pripremana konverzija ogromnih dugova „Simpa“ u vlasništvo države, a da je „Galenika“ doskora bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u postupku privatizacije.

Kako konverzija duga u 66 odsto kapitala države u „Simpu“ nije završena, a pronalaženje strateškog partnera za zemunsku fabriku lekova ostalo bez uspeha i ove firme će doživeti sudbinu ostalih kompanija koje su aktivne, a dužnici su za poreze i doprinose.

Kako saznaje „Blic“, direktor Poreske uprave Srbije Ivan Simič za ove poteze ima punu podršku u Vladi, a pre svega saglasnost prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, s kojim se sastao prošle nedelje i dogovorio nastavak čišćenja zaostalih poreskih dugovanja.

Simič nije želeo da komentariše saznanja „Blica“, uz opasku da će se o akcijama poreznika više znati od nedelje.

- Jedino što mogu da kažem jeste da nultu toleranciju kod neplatiša poreza i doprinosa koju sprovodi Poreska uprava, a koju je uveo doskorašnji ministar finansija Dinkić, podržava i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Nulta tolerancija kao zakonita praksa biće nastavljena - rekao je juče Simič za „Blic“.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Simpo” i “Galenika” u blokadi

Izvor: OkRadio.rs, 19.Avg.2013

Pošto “Simpo” nije sklopio nikakav ugovor o otplati duga sa Vladom Srbije naredne nedelje toj firmi biće blokirani računi. Sličan scenario očekuje i “Galeniku”. Poreski dug "Simpa" iznosi preko 40 miliona evra, ali je Vladinim zaključkom iz 2009. godine "oslobođen" obaveze plaćanja tog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Simič: Vlada odlučuje o blokadi računa Simpa i Galenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2013

Direktor Poreske uprave Ivan Simič izjavio je danas da će eventualna blokada računa velikih poreskih dužnika, kao što su Simpo i Galenika, zavisiti od odluke republičke Vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.