Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Nema najave da će Priština povući odluku, situacija alarmantna

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da nema nikakve najave da će Priština povući odluku o povećanju takse na srpske proizvode na 100 odsto i da se treba pripremiti na činjenicu da bi blokada srpskih namirnica mogla da potraje.

Simić je za današnji Kurir rekao da ako Priština ne povuče odluku o povećanju taksa, u utorak će biti nastavljeni mirni protesti protiv pokušaja Prištine da getoizira Srbe na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Kosovu i Metohiji alarmantna jer zaliha hrane i medicinskog materijala ima do kraja nedelje.

Dodao je da se postojeće zalihe smanjuju, da KBC Kosovska Mitrovica ima zaliha za još osam do devet dana u redovnim okolnostima, a u Studentskom centru zalihe hrane su dovoljne za šest dana po redukovanoj ishrani.

"Ipak, raduje jasna poruka naših privrednika da oni neće, dok traju zalihe, podizati cene proizvoda, da se apsolutno solidarišu s građanima i da ih pozivaju da ne stvaraju zalihe. Privrednici su se stavili na raspolaganje kriznom štabu", rekao je Simić.

"Na Kosovu je stanje mirno, ali sa visokim tenzijama koje se osećaju među građanima. Zabrinuti su i nervozni. Ipak, Srbi na Kosmetu su odlučni da istraju u svojim pravednim i opravdanim zahtevima da se ukine blokada uvoza robe iz centralne Srbije, jer ćemo u protivnom, imati humanitarnu katastrofu", rekao je Simić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.