Simić:Mogu se očekivati veće nemačke investicije

Izvor: Blic, 01.Jul.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić:Mogu se očekivati veće nemačke investicije

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Predrag Simić ocenio je danas da se posle posete premijera Aleksandra Vučića Berlinu mogu očekivati veće nemačke investicije u Srbiji.

Predrag Simić

Simić je rekao da najnovija poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Berlinu predstavlja nastavak njegovog susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sa ciljem da se obezbedi nemačka politička i ekonomska podrška.

Profesor FPN je, u jutarnjem programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << TV Pink, naglasio da je Srbiji mesto u Evropi i da se od Evrope očekuje da bude faktor pritiska koji će Srbiju gurati prema reformama.

Simić je podsetio da se Srbija nalazi srcu Balkana i da od njene stabilnosti zavisi i stabilnost čitavog okruženja, a da je, sa druge strane, u ovom trenutku Nemačka lider i motor EU i zato za Srbiju veoma važna.

Profesor FPN je ukazao da Evropa predstavlja sistem pravila koja se poštuju i da se u Nemačkoj korupcija i kriminal drže pod kontrolom.

On je naglasio da se mora imati država koja funkcioniše kao i države u EU, što znači da sudovi i privreda ne smeju da budu pod političkim pritiscima.

Simić je ukazao da se Nemačka, kada je u pitanju Kosovo, još pre dve godine izjasnila u sedam tačaka i da je jasno da tu neće biti novih uslova.

On je dodao da se nada da će Srbija u pregovorima sa EU na jesen otvoriti poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava, pravosuđe i unutrašnje poslove.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Simić: Mogu se očekivati veće nemačke investicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2014

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Predrag Simić ocenio je danas da se posle posete premijera Aleksandra Vučića Berlinu mogu očekivati veće nemačke investicije u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.