Simić: Mala pobeda Beograda u Briselu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Mala pobeda Beograda u Briselu

Analitičar i profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Predrag Simić rekao je da je Brisel posalo pozitivan signal i da je Beograd izvojevao malu pobedu.

Predrag Simić: Biće još neprijatnih iznenađenja

 

"Sprečeno je da dođe do krize u sprovođenu izbora i briselskog sporazuma, jer bi to ugrozilo Evropsku uniju", rekao je Simić.

 

U Briselu je kasno sinoć na sastanku Ivice Dačića i Hašima Tačija s visokom predstavnicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << EU Ketrin Ešton dogovoreno da svi srpski zvaničnici ubuduće mogu putovati na Kosovo - i pre, i za vreme izbora.

 

Rezultat trojnog sastanka on je ocenio i kao očekivan, pošto je prema njegovim rečima, odluka kosovskih vlasti direktno ugrozila evropsku diplomatiju.

 

"Taj gest je doveo u pitanje sprovođenje sporazuma što je najveći uspeh evropske diplomatije, bilo bi za očekivati da će Ketrin Ešton preseći celu stvar i reagovati ovako kako bi bi izbori protekli u redu i kako bi se omogućila primena sporazuma", rekao je Simić.

 

Simić upozorava je "pobeda" Beograda mala i dodaje da očekuje nova neprijatna iznenađenja iz Prištine kao što je bila zabrana ulaska srpskih funkcionera na Kosovo.

 

"Sastanak je privremeno odložio probleme koje prate Briselski sporazum i ja očekujem nova neprijatna iznenađenja," kazao je Simić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.