Simatović: Nisam pomogao da se locira Kapetan Dragan

Izvor: Press, 04.Jun.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simatović: Nisam pomogao da se locira Kapetan Dragan

"Ova presuda je za mene lično veliko psiho-fizičko olakšanje posle 10 godina procesa", rekao je Simatović i dodao da je kao slobodan čovek zahvalan porodici i državi što su sve vreme bili uz njega.

On nije želeo da ulazi u spekulacije da li oslobađajuća presuda izrečena njemu i Jovici Stanišiću predstavlja revanš za ranije oslobađajuće presude Anti Gotovini i Ramušu Haradinaju, ističući da su prevagnuli dokazi.

"Sud je utvrdio da ne postoji nikakava veza između >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mene, kao okrivljenog i tih paravojnih formacija, niti zločina koji su činjeni. To se, naravno, odnosi i na Stanišića", rekao je Simatović za "Večernje novosti".

On je kao besmislicu ocenio ranije tvrdnje pojedinih medija da je navodno pomogao da se locira Kapetan Dragan.

"To je potpuna besmislica. Nemam nikakve veze sa tim", poručio je Simatović.

Govoreći o planovima za budućnost, Simatović je istakao da će prvo sačekati odluku Tužilaštva da li će se žaliti ili ne, pa onda razmišljati o tome.

"Smatram da je odluka donesena na osnovu činjenica i zakona, ali videćemo šta će oni da urade", zaključio je Simatović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.