Silovao BRUTALNO žene DECENIJAMA, stalno vrebao isti TIP ŽRTVE, a uhapšen slučajno (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovao BRUTALNO žene DECENIJAMA, stalno vrebao isti TIP ŽRTVE, a uhapšen slučajno (FOTO)

Kolege sa univerziteta u šoku

Kalifornijske vlasti saopštile su da je uhapšen čovek koji je počinio veliki broj silovanja pre 15 godina - što mu je čak donelo ime "Silovatelj iz severne Kalifornije"!

Taj zločin je razrešen zahvaljujući DNK analizi. Zvaničnici iz okruga Sakramento su izjavili da je uhapšen Roj Čarls Voler (58) i da je optužen za 12 silovanja.

BREAKING: Sacramento police chief announces Roy Charles Waller has been arrested >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << on suspicion of several rapes throughout multiple counties for more than a decade . He was taken into custody in Berkeley. pic.twitter.com/k8aEoZLdXh

— Ashley Zavala (@ZavalaA) September 21, 2018

Od 1991. godine do danas on je silovao 10 žena u različitim okruzima severne Kalifornije. Detektiv koji ga je jurio sve ove godine Ejvis Biri je opisao njegov metod zločina:

- Provalio bi u kuću, obično kada su žrtve spavale, zatim bi ih napao, nadjačao i vezao za krevet, a potom silovao. Ponekad bi ih i kidnapovao, odvukao do bankomata i naterao ih da mu daju pare. Zvaničnici kažu da su sve njegove žrtve bile Azijatkinje ili azijskog porekla.

Voler je uhapšen u četvrtak u gradu Berkliju, gde je radio na Kalifornijskom univerzitetu, kao specijalista za bezbednost u Kancelariji za bezbednost i zdravlje. Bio je oženjen i imao je isti posao 25 godina.

BREAKING: Roy Charles Waller. Investigators put a name to the prime suspect in sexual attacks across northern California dating back to 1991 in Rohnert Park and Sonoma; sneaking into homes and raping people, Waller has eluded arrest for more than 25 years https://t.co/HYw1KW7U74 pic.twitter.com/H5Er93gk6Y

— Julie Johnson (@jjpressdem) September 21, 2018

Na univerzitetu su bili šokirani zbog zločina koji se dogodio.

Voler je uhapšen pošto je policija uporedila njegovu DNK koju su imali sa podacima sa popularnog geneološkog sajta GEDmatch, preko kojeg ljudi slanjem svog DNK uzorka mogu istražiti svoje daleko poreklo. Najverovatnije su uporedili njegovu DNK sa svim uzorcima u databazi i na taj način došli do nekog njegovog srodnika, a zatim su došli i do njega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.