Siljova smo devojće tu, a majka je doziva - kćeri Jovana: Detaljno svedočenje o IŽIVLJAVANJU OVK nad Srbima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2019, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Siljova smo devojće tu, a majka je doziva - kćeri Jovana": Detaljno svedočenje o IŽIVLJAVANJU OVK nad Srbima

Pre masakra, albanski teroristi su se nad Srbima-muškarcima, ženama i decom-najmonstruoznije iživljavali

- Komandant OVK je odveja devojčicu maljo sa stranu i na red gi siljovao, na oči ostalih. Drugi je uzeja jedno devojće od deset, jedanaest godina. Ćuo sam da je boljno vrištalja, a iz gomilju da je neko doziva: "Kćeri, Jovana!". Bio gu je to sigurna majka. On mi je naredija da gu ja držim dok je on siljovaja. Poslje toga, naredija je i na mene da gu siluljejem što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam i učinija. Vojnici su ćekali na red da i oni siljuju - ove monstruozne scene su deo autentičnog svedočenja, sa albanskim izgovorom srpskog jezika, okrivljenog teroriste Ljuana Mazrekua, koji je tokom jula 1998. godine učestvovao u masakru u Klečki, kada je ubijeno 22 Srba.

Prethodno su, tokom napada na Orahovac, kidnapovanje i zarobljene 43 osobe, koje su sa još oko stotinu drugih, odvedene prema Mališevu, a neke od njih kasnije u Klečku.

. Sekli su im delove tela: uši, ruke i noge, vadili su im oči. U zločinima od kojih se ledi krv, učestvovala su braća Ljuan i Bekim Mazreku, a Ljuan je sve do detalja opisao u svom iskazu istražnom sudiji Okružnosg suda u Prištini Danici Marinković.

- Svi iz OVK, osim onija na stražu, siljovali su srpski devojćice, devojke i žene. Onda je naređeno da gi sve masakriramo. Odvojilja je jednog žena i muški dete od oko osam godine i naredija na mene da izmasakriram. Ja prvo nisam hoćeo, ali sam onda na dete odsekao uvo. Videja sam da drugi na jednog žena izvadija oči i odseko mu oba ruka iznad šaku, a ondak i oba uva - ispričao je Mazreku na saslušanju, što je sudija Danica Marinković zabeležila u svojoj knjizi "Sudija u ratu i miru".

Na kraju njegovog svedočenja stoji da nijedno lice nije ostavljeno, a da nije prebijeno, maltretirano ili silovano pre streljanja. Posle pogubljenja, svi leševi i odsečeni delovi tela bačeni su u krečanu. Marinkovićeva je zabeležila da su unutar krečane nađeni delovi tela: butne kosti, potkolenice, deo ramenjače sa izgorelim tkivom, ugljenisana šaka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.