Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silađi ne ide u polufinale

BEOGRAD - Srpski plivač Čaba Silađi nije danas uspeo da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u disciplini prsnim stilom na 100 metara, jer je kvalifikacije završio na 40. mestu.

Silađi je trku na 100 metara završio za jedan minut, dve sekunde i trideset dve stotinke, što je za 40 stotih delova sekunde bio slabiji rezultat od njegovog ličnog rekorda, koji je postavio 3. avgusta na juniorskom prvenstvu Evrope u Beogradu, kada je osvojio zlatnu medalju.

Najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupni rezultat u devet trka postigao je Norvežanin Oen Aleksander Dale koji je 100 metara isplivao za 59,41 sekundi, čime je oboren dosadašnji olimpijski rekord.

Talentovani 18-ogodišnji plivač, koji je i državni rekorder u toj disciplini, u ukupnom plasmanu zauzeo je 41. mesto u konkurenciji 64 takmičara, koliko ih se pojavilo na startu trke. Silađi je za pobednikom kvalifikacija zaostao dve sekunde i 90 stotinki.

Silađi: Zadovoljan sam

Kvalifikacione trke na 100 metara bile su veoma brze, o čemu svedoči i podatak da je pobednik kvalifikacija oborio olimpijski rekord i to što je aktuelni svetski rekorder, dvostruki prvak sveta i olimpijski vicešampion Brendan Hansen podelio tek deseto mesto.

Srpski plivač naglasio je da je zadovoljan postignutim rezultatom, s obzirom da poslednjih dana ima dosta problema sa povredom prepone. "Možda sam mogao da ostvarim i bolji plasman, mada sam isplivao svoj drugi najbolji rezultat u karijeri", rekao je on.

Moje vreme tek dolazi

„Svoj cilj ispunio sam na šampionatu Evrope u Beogradu. U Pekingu sam stekao značajno iskustvo i verujem da moje vreme tek dolazi", zaključio je Silađi, koji je ove sezone postigao izvanredne rezultate u juniorskoj konkurenciji.

Osim zlatne medalje na 100 metara prsno, talentovani as je prošle nedelje na prvenstvu Evrope u Beogradu osvojio i srebrnu medalju na 50 metara prsno, a na prvenstvu sveta u Montereju, održanom od 9. do 13. jula, osvojio je srebrno odličje na 50 i bronzano na 100 metara prsno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.