Silađi i Stražmešter u polufinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silađi i Stražmešter u polufinalu

RIJEKA - Plivači Srbije Marica Stražmešter i Čaba Silađi nisu uspeli danas da se plasiraju u finale svojih disciplina na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, koje se održava u Rijeci.

Stražmešterova je u polufinalu trke 50 metara leđno zauzela 15. mesto, pošto je stigla na cilj za 27 sekundi i 93 stotinke, što je bilo za 86 stotinki slabije od prvoplasirane Sanje Jovanović iz Hrvatske.

Silađi je u polufinalu na 50 metara prsno bio poslednji - 16., a trku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je završio posle 27 sekundi i 31 stotinke, što je bilo za 78 stotinki slabije od prvoplasiranog Slovenca Emila Tahirovića.

Ostali srpski predstavnici današnja takmičenja završili su u kvalifikacijama. U trci na 50 metara leđno, osim Stražmešter, nastupila je i Danijela Đikanović, koja je sa rezultatom 28,31 zauzela 22. poziciju.

U trci na 400 metara slobodnim stilom Milica Ostojić i Andrea Basaraba zauzele su 29. i 30. mesto. Ostojić je stazu preplivala za četiri minuta, 18 sekundi i 21 stotinku, dok je Basaraba na cilj stigla sa tri stotinke slabijim vremenom. Za pobednicom kvalifikacija Francuskinjom Kamil Mufat Ostojić je zaostala čak 16,88 sekundi.

Nađa Higl je u trci na 100 metara prsno zauzela 41. mesto u konkurneciji 43 takmičarke i postigla vreme 1:11,72, dok je u trci štafeta 4 puta 50 metara mešovitim stilom srpska ekipa, za koju su plivale Marica Stražmešter, Nađa Higl, Danijela Đikanović i Miroslava Najdanovski zauzela 18. mesto sa vremenom 1:53,74.

U trci štafeta nastupile su predstavnice 20 zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.