Sigurna kuća za gejeve u Nišu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2012, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna kuća za gejeve u Nišu

Niš planira izgradnju sigurne kuće koja će biti namenjena LGBT osobama iz Niša i okolnih mesta koji su sve češće žrtve nasilja.

Član Gradskog veća Niša Dušica Davidović za portal Južna Srbija ovenila je da je Nišu potrebno sklonište za osobe koje su u konfliktu sa svojom roditeljima zbog svoje seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Davidović je napomenula da je na područiju Niša i okolnih gradova sve više homoseksualaca koji su sve češće žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nasilja, oni bi se po otvaranju sigurne kuće tu smestili, bila bi im obezbeđena besplatna pravna pomoć, kao i edukacija i prekvalifikacija za potrebe tržišta rada.

Ovo će biti prva kuća za pripadnike LGBT populacije u Srbiji.

Članica Gradskog veća potvrdila je da je v.d. direktor Sigurne kuće u Nišu Slađana Živković odbila da primi gej osobu iz Kuršumlije, koga se nakon prznanja da je gej odrekla porodica i rodbina i koji sada živi na ulici.

"Prva regionalna sigurna kuća za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Nišu podrazumeva smeštaj žena sa decom. Prema skupštinskoj odluci i statu ustanove nije predviđen smeštaj homoseksualaca", rekla je Davidović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.