Šifra Palestina: Sazvan sastanak najveće organizacije muslimana na svetu

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 15:33

Šifra Palestina: Sazvan sastanak najveće organizacije muslimana na svetu

Saudijska Arabija sazvala je sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica Organizacije islamske saradnje, najveće organizacije muslimanskih zemalja.

Na sastanku će se razgovarati o izraelskom nasilju prema Palestincima i primeni sile izraelske policije prema demonstrantima kod džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Organizacija islamske saradnje koja okuplja 57 zemalja članica saopštila je da će Saudijska Arabija biti domaćin virtuelnog skupa na kome će se raspravljati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o "izraelskoj agresiji na palestninskoj teritoriji" posebno činovima nasilja blizu džamije Al Aksa.

OIC čije sedište je u Saudijskoj Arabiji okuplja izmedju ostalog Iran, Tursku, Indoneziju i niz zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

Nepovredivost džamije Al Aksa jednog od najsvetijih mesta islama je osetljivo i emotivno pitanje za muslimane širom sveta. OIC je osnovan pre 51 godinu kao odgovor na napad jevrejskih ekstremista na džamiju Al Aksa u istočnom Jerusalimu.

Brdo hrama gde se nalazi džamija sveto je i za Jevreje, jer ono važi za mesto biblijskih hramova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saudijci sazvali sastanak muslimanskih zemalja zbog dogadjaja na palestinskim teritorijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2021

Saudijska Arabija za sutra je sazvala virutelni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica Organizacije islamske saradnje (OIC), najveće organizacije muslimanskiz zemalja, na kome će se razgovarati o izraelskom nasilju prema Palestincima i primeni sile izraelske policije prema demonstrantima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.