Šib: Važna uzdržanost obe strane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2019, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šib: Važna uzdržanost obe strane

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib izjavio je, povodom upada specijalaca Rosu na sever KiM, da je najvažnije da je situacija sada pod kontrolom, kao i da obe strane pokažu uzdržanost.

"Važno je da su kanali komunikacije otvoreni i da funkcionišu. Naravno, zabrinuti smo da svaka ovakva situacija može dovesti do dalje eskalacije", rekao je Šib za "Večernje novosti" u izdanju od petka.

Šib je istakao da EU, nemački šef diplomatije i nemačka vlada traže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povlačenje taksi i da se nadaju da će do progresa uskoro doći.

"Optimisti smo da je moguće obnoviti dijalog", rekao je Šib.

On je podsetio da je održan sastanak u Berlinu i da se početkom jula očekuje sastanak u Parizu i dodao da je važno da se ne podižu tenzije i da svi budu konstruktivni.

Na pitanje da li je EU postavila neki rok u kom očekuje da dogovor Beograda i Prištine bude postignut, Šib odgovara da rokovi ne postoje.

"Voleli bismo da se obe strane dogovore oko sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma. Nema smisla ubrzavati stvari samo da bi se došlo do nekakvog sporazuma, već je važno da dogovor bude održiv i sveobuhvatan, da doprinese stabilnosti, a ne da izaziva nove, dodatne probleme", rekao je Šib.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tomas Šib: Važna uzdržanost obe strane

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2019, 15:21

Nemački ambasador o dešavanjima na severu Kosova: Zabrinuti smo da ovakve situacije mogu dovesti do dalje eskalacije NAJVAŽNIJE je da je situacija na severu Kosova sada pod kontrolom, kao i da obe strane pokažu uzdržanost. Važno je da su kanali komunikacije otvoreni i da funkcionišu....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.