Šib: Pustimo muzika da govori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šib: Pustimo muzika da govori

Večeras smo se okupili da obeležimo trideset godina od pada Berlinskog zida i da dopustimo da muzika govori o tome šta se dešavalo poslednjih trideset godina, rekao je ambasador Nemačke Tomas Šib u Beogradu najavljujući koncert klasične gitare posvećen obeležavanju pada Berlinskog zida.

"Dosta smo govorili, pustimo muzika da kaže šta ima", poručio je Šib i dodao da je dovoljno rečeno i napisano poslednjih nekoliko dana o tome šta se dešavalo nakon pada Berlinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zida.

On je rekao i da će gosti koncerta biti svedoci toga što je Joakim Klerš napisao povodom pada Berlinskog zida, a koji je inače rođen u Kubi, ali od 1999. godine radi kao profesor klasične gitare na Akademiji Robert Šuman u Dizeldorfu.

"Klerš nije samo gitarista poznat širom sveta, već i istaknuti profesor i kompozitor", naveo je ambasador.

Naveo je, naime, da je Klerš autor kompozicije "Wall", koja je inspirisana istoimenom pesmom Rajnera Kuncea.

"Kunce je inače bio komunista koji je napustio Komunističku partiju 1968, a 1977. je napustio Istočnu Nemačku", rekao je Šib i dodao da je pesma "Wall" napisana 1990. povodom ujedinjenja Nemačke.

Na koncertu klasične gitare u rezidenciji Ambasade Nemačke u Beogradu zajedno sa Joakinom Klerhom nastupali su Aleksandra Jovanović, Veljko Brankovan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.