Si Ðinping u poseti Francuskoj, očekuju se susreti i sa Merkelovom i Junkerom, OVO je GLAVNA TEMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Ðinping u poseti Francuskoj, očekuju se susreti i sa Merkelovom i Junkerom, OVO je GLAVNA TEMA!

Predsednik Kine Si Ðinping nalazi se u državnoj poseti Francuskoj gde će, kako se očekuje, potpisati seriju bilateralnih i ekonomskih sporazuma iz energetike, prehrambene industrije, transporta i drugih sektora.

Predsednik Francuske Emanuel Makron zvanično će dočekati Sija kod Trijumfalne kapije, pre susreta i državne večere u Jelisejskoj predsedničkoj palati, preneo je AP.

Kineski lider, koji je prethodno posetio Italiju i Monako, doputovao je u Francusku sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i imao je privatnu večeru sa Makronom u gradiću Bolije na Moru na francuskoj rivijeri.

Si će se u Parizu sutra sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Evropa želi da poveća razmenu sa Kinom, ali pod evropskim uslovima, naročito u vreme trgovinskih tenzija izmedu SAD i Kine, navodi AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Si u zvaničnoj poseti Francuskoj

Izvor: Danas, 25.Mar.2019

Kineski predsednik Si Đinping boravi u državnoj poseti Francuskoj tokom koje se očekuje potpisivanje niza bilateralnih i ekonomskih sporazuma o energetici, prehrambenoj industriji, transportu i drugim sektorima. Članak Si u zvaničnoj poseti Francuskoj se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.