Si: ŠOS mora da se suprotstavi

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 10:15

Si: ŠOS mora da se suprotstavi

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) da je neophodno istupati protiv obojenih revolucija.

On je dodao i da se treba suprotstaviti i spoljnim intervencijama u pitanja drugih država.

Samit lidera država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) otvoren je u Nju Delhiju i održava se u onlajn režimu. Tema samita je "Towards a SECURE SCO” (Na putu do bezbednog ŠOS). Sednicom će predsedavati, a takođe i otvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samit lidera organizacije, premijer Indije Narendra Modi. ŠOS je međunarodna organizacija osnovana 2001. godine. Njene članice su Indija, Kazahstan, Kina, Kirgistan, Rusija, Tadžikistan, Pakistan i Uzbekistan. Zemlje posmatrači su Avganistan, Belorusija, Iran i Mongolija, a partnerske zemlje – Azerbejdžan, Jermenija, Kambodža, Nepal, Turska i Šri Lanka.

Na samitu ŠOS-a u Dušanbeu u septembru 2021. godine pokrenuta je procedura za prijem Irana u organizaciju i dodeljivanje statusa partnera u dijalogu Egiptu, Kataru i Saudijskoj Arabiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.