Si-En-En: Severna Koreja opet nešto sprema

Izvor: B92, 25.Jul.2017, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si-En-En: Severna Koreja opet nešto sprema

Vašington -- Severna Koreja bi mogla da izvede još jedno testiranje raketa u naredne nedelje, javlja Si-En-En.

Si-En-Enov izvor u Pentagonu izjavio je da je američka obaveštajna služba na severozapadu Severne Koreje otkrila transportna sredstva kako prevoze opremu za lansiranje balističkih raketa. Navodi se da je upravo iz tog područja Pjongjang lansirao balističku raketu.

Moguće je da će raketa biti lansirana 27. jula — na severnokorejski nacionalni praznik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u čast Korejskog rata, preneo je Sputnjik.

Vlasti Severne Koreje su 4. jula saopštile da su uspešno testirale novu interkontinentalnu balstičku raketu „Hvason 14“. Prema tvrdnjama Pjongjanga, ona je proletela 933 kilometra i dostigla visinu od 2.802 kilometra. Nakon 39 minuta, pogodila je zadati cilj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pjongjang sprema novo lansiranje rakete

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jul.2017

Severna Koreja bi mogla da izvede još jedno testiranje raketa u toku naredne nedelje, javlja Si-En-En. Si-En-Enov izvor u Pentagonu izjavio je da je američka obaveštajna služba na severozapadu Severne Koreje otkrila transportna sredstva kako prevoze opremu za lansiranje balističkih raketa. Navodi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.