Si Djinping uputio saučešće Makronu povodom smrti Žiskar DEstena: Bio je veliki francuski ...

Izvor: Beta, 04.Dec.2020, 13:23

Si Djinping uputio saučešće Makronu povodom smrti Žiskar D'Estena: Bio je veliki francuski ...

Kineski predsednik Si Djinping uputio je iskreno saučešće francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom smrti bivšeg šefa države Valeri Žiskar D'Estena, prenela je državna CCTV.Bivši predsednik bio je "veliki francuski državnik i važan promoter evropskih integracija", navodi se u poruci kineskog predsednika. "Voleo je kinesku kulturu, aktivno je podsticao prijateljsku razmenu i saradnju Kine i Francuske i u velikoj meri je doprineo razvoju odnosa dve zemlje", naveo je Si. Valeri Žiskar D'Esten je preminuo u sredu u 95. godini od posledica infekcije korona virusom.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Si Đinping uputio saučešće povodom smrti Žiskara D'Estena: Bio je veliki francuski državnik

Izvor: B92, 04.Dec.2020

Kineski predsednik Si Đinping uputio je iskreno saučešće francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom smrti bivšeg šefa države Valeri Žiskara D'Estena...Bivši predsednik bio je "veliki francuski državnik i važan promoter evropskih integracija", navodi se u poruci kineskog predsednika, prenela...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.