Izvor: N1 televizija, 05.Jan.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šezdeset godina Prihvatilišta, nadaju se novoj zgradi

Mađioničari, paketići i dečja graja. Naizgled, sasvim obična predstava. Ipak, za ovu decu to je pravi novogodišnji poklon. Dvadeset četiri mališana živi u Prihvatilištu za decu o kojoj se niko ne stara.

Izvor: N1

Iako mnogi od njih odu kada napune 18 godina, često se vraćaju jer prihvatilište doživljavaju kao jedini dom, a one koji tamo rade, kao svoju porodicu.

"Imamo devojke koje su udate i koje su dobile svoju decu. Imamo momke koji su se vraćali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i vraćaju se još uvek da nam kažu da su uspeli, da su manje uspešni, da ustanu, da padnu, ali imamo i one koji dolaze po pomoć i dalje kada odu iz Prihvatilišta", kaže Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu.

Ali, kapaciteti beogradskog centra su gotovo potpuno popunjeni, iako se radi o novom prostoru koji Prihvatilište koristi od ove godine.

"Mislim da smo ove godine dobili ono što nam je najpotrebnije, a to je novi veći prostor, za svu ugroženu decu, prvenstveno sa teritorije grada Beograda, i za svu onu drugu decu koja se iz drugih gradova nađu na teritoriji grada Beograda bez pratnje nekog starijeg, ili u riziku da budu povređeni ili da im se desi neka nezgoda ili nesreća, ili čak, ono što imamo godinama unazad, neka trgovina ili zloupotreba", kaže Danijela Stajković.

Potrebe Prihvatilišta su velike. Zato zvaničnici najavljuju izgradnju novog objekta.

"Jedan od ključnih projekata Grada Beograda je izgradnja novog Prihvatilišta na Zvezdari, u ulici Živka Davidovića, čiji će kapacitet biti za 68 dece, što u Prihvatilištu, što u prihvatnoj stanici", najavljuje ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Prihvatilište ove godine slavi šezdeseti rođendan. Nadaju se da sledeće godine čekaju Deda Mraza u novoj zgradi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novogodišnja predstava za decu Prihvatilišta

Izvor: N1 televizija, 05.Jan.2018

Mađioničari, paketići i dečja graja. Naizgled, sasvim obična predstava. Ipak, za ovu decu to je pravi novogodišnji poklon. Dvadesetčetvoro mališana živi u Prihvatilištu za decu o kojoj se niko ne stara...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.